NYÁRI PROGRAMJAINK:

 

CSODASZARVAS iskolai közösségi program

Az EFOP-3.2.15-VEKOP-17-2017-00001 „A köznevelés keretrendszeréhez kapcsolódó mérési-értékelési és digitális fejlesztések, innovatív oktatási, szervezési eljárások, kialakítása, megújítása” project keretében 2021. június 21-25., valamint június 28. - július 2. között  160 tanulónk  számára, 1-6. osztályig  9 csoportban  kínáltunk lehetőséget az érdeklődésükhöz közel álló témák szabad feldolgozására. A 17 közreműködő pedagógus az informális és nem formális oktatási módszerek alkalmazásával hozzájárult a kompetenciafejlesztéshez, növelve a nevelés-oktatás hatékonyságát.

Választható témamodulok voltak:

-          Művészeti nevelés

-          Környezetvédelem, természetismeret, tudatos fogyasztói magatartás

-          Digitális világ, tudatos médiahasználat, digitális alkotás

-          Idegen nyelv

-          Nemzeti és kulturális identitás, hagyományőrzés, anyanyelvápolás

-          Közlekedés, KRESZ, sport és egészségre nevelés

-          Életvezetés, családi életre nevelés, közösségi szerepvállalás

 

A galériáért KATT! a képre!

 

ERZSÉBET-TÁBOR

2021. július 5-23-ig, 3 turnusban vehettek részt tanulóink az iskolában szervezett Erzsébet-napközis táborban, összesen 121 fő. Élményekben, tapasztalatokban gazdag heteket töltöttek együtt a gyerekek. Izgalmas programok, vidám tábori pillanatok tették színesebbé, tartalmassá a vakáció 3 hetét.

A programok között szerepeltek közösségi játékok, kézműveskedés, sport, tánctanulás, táncmulatság, ügyességi kerékpáros – és rollerpálya teljesítése, múzeumpedagógiai foglalkozás, kirándulás, hűsítő vízibombázás, fagyizás a közeli cukrászdában, társasjátékozás, trambulinozás, pingpongozás és a gyerekek kívánságainak megfelelő játékok. A régi vásári hangulatot idéző vattacukor készítésének megfigyelése és fogyasztása közkedvelt lett a gyerekek körében. Kipróbálhatták a szárazvirág kötészetet, ajtókopogtató és virágkosárka készítését is virágkötő szakember irányításával.

A programok megvalósítása során fokozottan figyeltünk a vírushelyzetre való tekintettel a higiéniai szabályok betartására.

S hogy sikeres volt –e a tábor? Mi sem bizonyítja jobban, mint a gyermeki mosolyok, szülői köszönetek, akár személyesen a tábort irányító pedagógusok felé, akár email üzenetekben.

 

A galériáért KATT! a képre!

 

ERZSÉBET-TÁBOR, Zánka

1-5. osztályosaink 25 fős csoportja Zánkán táborozott 6  napot , 2021. június 27. - július 2-ig a hajdúböszörményi Szociális Szolgáltatási Központ Család és Gyermekjóléti Szolgálatának szervezésében.  Az izgalmas foglalkozások, előadások, kirándulások hozzájárultak a szabadidő hasznos eltöltéséhez.

 

„BRINGÁS VÁNDOR”-TÁBOR

 Intézményünk az idén már 4. alkalommal csatlakozott a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség által szervezett kezdeményezéshez.

15 tanuló, 2 pedagógus kíséretében, 7 nap alatt, augusztus első hetében, két keréken hódította meg a Balaton-felvidék csodálatos lankáit.

 

 

A galériáért KATT! a képre!